Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Πιστοί στο ραντεβού τους για όγδοη ημέρα οι Αγανακτισμένοι

Περισσότεροι από 15.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν και την Τετάρτη στην πλατεία Συντάγματος.

Για όγδοη συνεχή ημέρα, χιλιάδες Αγανακτισμένοι στη Αθήνα και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι κατσαρόλες και τα συνθήματα είχαν την τιμητική τους στην πλατεία, ενώ μια νέα κίνηση διαμαρτυρίας, προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες στην πλατεία Συντάγματος. Ο λόγος για τον Σύλλογο για την «Προστασία των Πολιτών από την Αυθαιρεσία των Τραπεζών», τα μέλη του οποίου ζητούν την εκ νέου αναβολή του ανοίγματος των πλειστηριασμών.

Εν τω μεταξύ, αργά το απόγευμα, τα ΜΑΤ έκλεισαν τον δρόμο μπροστά από την πρεσβεία της Αιγύπτου απέναντι από τη Βουλή στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει ο κόσμος.

Ανάμεσα στους αγανακτισμένους πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα την Τετάρτη ήταν και ο γνωστός οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης ο οποίος λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ, ανέβηκε σε ένα πρόχειρο βήμα που είχε στηθεί έξω από την Βουλή και μίλησε στους συγκεντρωμένους για τους κινδύνους του Μνημονίου.

Νωρίτερα, περίπου μοτοσικλετιστές πέρασαν από την Βουλή και με σημαίες, μαρσαρίσματα και κορναρίσματα, εξέφρασαν με τον δικό τους τρόπο την αγανάκτησή τους.

Φαίνεται πάντως, πως η μαζική διαδήλωση των Αγανακτισμένων της Τρίτης «τρόμαξε» τους βουλευτές που σήμερα… σχόλασαν νωρίς! Σύμφωνα με πληροφορίες, από νωρίς το απόγευμα, όλοι οι βουλευτές έφυγαν από το κοινοβούλιο.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, στις 18:00, θα γίνει νέα «ημέρα Ευρωπαϊκής Επανάστασης», καθώς οι «Αγανακτισμένοι» 27 χωρών θα βγουν στους δρόμους 100 πόλεων.














Των Πέτρου Κατσάκου, Βασίλη Δαλιάνη - Τεχνική κάλυψη Νίκος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Μυλωνάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου