Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

...ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...

Τεράστια προσπάθεια γίνεται να θαφτεί το “κίνημα αγανακτισμένων”, από τα πολλαπλά ριξίματα των ιστοσελίδων μέχρι το κλείσιμο στα φώτα της πλατείας Συντάγματος, και απο το μπλοκάρισμα των κινητών (δοκιμή για το πέσιμο από τη μπατσαρία και για το εάν θα φαίνεται στις κάμερες ;), μέχρι την απίστευτη λάσπη για το κίνημα (κνιτοσυριζαίοι, φασίστες, φλώρια, και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς). Εμείς όταν παίξαμε για την Κερατέα μας είπαν ότι παίζουμε για τους τσιφλικάδες τους αρβανίτες...οι φορτηγατζήδες όταν έκαναν απεργία έλεγαν ότι είχαν πάρει τις άδειές τους επί χούντας....οι γιατροί όταν κατέλαβαν το υπουργείο ήταν φοροφυγάδες, τα μέλη που πιάστηκαν σαν “πυρήνες της φωτιάς” ήταν πλουσιόπαιδα, και γενικά όποιος τολμάει να σηκώσει κεφάλι στο ΠΑΣΟΚ, είναι ύποπτος και διαπομπεύεται. 


Η ΕΥΠ και η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ δουλεύουν δυνατά. Ας μην ξεχνάμε από ποιών τα χείλια ακούγονταν πέρυσι, «όχι τώρα, όχι τώρα, η επανάσταση θα ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι».....

Από την άλλη είναι φυσικό να προκαλείται τόση αναστάτωση, μια και για πρώτη φορά οργανώνεται ένα κίνημα τόσο τεράστιο χωρίς καπέλα. (εχτές για πρώτη φορά είχε διαμαρτυρία “αγανακτισμένων” στην πλατεία στο Καρπενήσι με 150 άτομα !!!!!) Όλη η Ελλάδα από άκρη σε άκρη έχει ξεσηκωθεί.

Η αριστερά αν ήθελε να παίξει κάποιο ρόλο θα μπορούσε να καλέσει γενική απεργία και να κατεβάσει τον κόσμο της χωρίς ταμπέλες. Απλά να τελειώσουμε από την χούντα, αλλά αν το ήθελε πραγματικά να το κάνει δεν θα περίμενε τις σπανιότατες πορείες τις ΓΣΕΕ για να κατέβει στους δρόμους. Τελικά η αριστερά αποδείχτηκε ότι είναι σαν τις τράπεζες : σου κρατάνε την ομπρέλα όσο υπάρχει ήλιος όταν αρχίσει η βροχή σου την παίρνουν.

Το κάλεσμα των “αγανακτισμένων πολιτών”, είναι για όλον τον κόσμο που έχει αγανακτήσει για τα εκατομμύρια λόγους που όλοι μας ξέρουμε. Για όλους : άτομα από όλες τις παρατάξεις, άνεργους, συνταξιούχους, εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, φοιτητές και μαθητές, νοικοκυρές, για ΟΛΟΥΣ γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να σουτάρουμε τα λαμόγια πολιτικούς, μαζί με τους καναλάρχες και τα τσιράκια τους, τούς αλήτες ρουφιάνους δημοσιογράφους.
Για όσους ήταν εκεί από την πρώτη μέρα, ξέρουν πολύ καλά ότι τα συνθήματα μέρα με την ημέρα εμπλουτίζονται από τον κόσμο (“ήρθε η στιγμή να γράψουμε ιστορία, βγείτε απ΄τα σπίτια σας και ελάτε στη πλατεία”, “αφήστε μας να ζήσουμε, αλλιώς θα σας γαμήσουμε”, “η χούντα δεν σταμάτησε το 73, ψωμί παιδία ελευθερία”, “να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η βουλή”, “Γιωργάκη, ρουφιάνε, αμερικάνε”, κ.λ.π.) αλλά και οι γενικές συνελεύσεις σιγά σιγά έχουνε πιο οργανωμένο λόγο. Βέβαια πριν από το “κίνημα αγανακτισμένων” έγιναν προσπάθειες από το κίνημα “δεν πληρώνω, δεν πληρώνω” και άλλες ομάδες, να μείνει ο κόσμος στο σύνταγμα μετά τις πορείες αλλά είτε η καταστολή ήταν άγρια, είτε δεν ήταν αρκετός ο κόσμος.

Να δούμε πως θα συνεχιστεί αυτή η ιστορία, αν και κατά πάσα πιθανότητα μια και έχουμε να κάνουμε με γατόνια, πριν ξεσηκωθούν και οι πέτρες και γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση (ήδη από την προηγούμενη Κυριακή οι εφημερίδες έγραφαν για το φόβο επέκτασης του κινήματος και στην Ελλάδα και τα σενάρια να πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας) θα βρουν κάποια προβοκάτσια να σπάσουν αυτό το κίνημα.

Και να προσθέσω και το σύνθημα που έγραφε κάποιος από τους διαδηλωτές στο πλακάτ του :

ΖΟΥΜΕ ΣΑ ΣΚΛΑΒΟΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ...
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΑΡΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ!!!





έγραψε: Klidi Pale

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου