Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Τα μυστήρια της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ!...!!



Η λέσχη Μπίλντερμπεργκ, που διακρίνεται για τη μυστικότητά της, παίζει κατά κάποιο τρόπο το ρόλο άτυπης, παγκόσμιας κυβέρνησης. Σύμφωνα με όσα κατά καιρούς έχουν διαρρεύσει απ’ όσα συζητιούνται στο εσωτερικό της, τα σημαντικότερα θέματα που προκύπτουν στη διεθνή σκακιέρα έχουν από πριν εξεταστεί στις συνεδριάσεις της, που διεξάγονται για ένα τετραήμερο κάθε χρόνο, σε διαφορετική χώρα.


Στις συνεδριάσεις αυτές παίρνουν μέρος 120 επιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και καθηγητές από ολόκληρο τον κόσμο. Κριτήριο για την επιλογή των προσώπων που προσκαλούνται κάθε φορά είναι η θέση τους στην πολιτική και οικονομική σκηνή της χώρας τους. Φυσικά, απαραίτητος όρος για τους συμμετέχοντες είναι να μην αποκαλύψουν στα ΜΜΕ και να μη συζητήσουν καθόλου τα όσα αφορούν τις συνεδριάσεις.

Στις 29 Μαΐου 1954 μια ομάδα από πολιτικούς ηγέτες, επιχειρηματίες και τραπεζίτες συμμετείχε σε σύσκεψη για τη διεθνή πολιτικοοικονομική κατάσταση του πλανήτη στο Οοστερμπικ της Ολλανδίας. Φυσικά, η συνάντηση αυτή έγινε μακριά από τα φωτά της δημοσιότητας. Αυτή η ομάδα-λέσχη ονομάστηκε Μπίλντερμπεργκ από το όνομα του ξενοδοχείου που τη φιλοξένησε για πρώτη φορά. Τα μέλη της είναι βασιλείς, βασίλισσες, πρίγκιπες, καγκελάριοι, πρωθυπουργοί, πρόεδροι, πρέσβεις, χρηματιστές, τραπεζίτες, στρατιωτικοί ηγέτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές και υπουργοί.

Σε κάθε συνδιάσκεψη συμμετέχουν 120 αντιπρόσωποι (τα 2/3 αυτών από την Ευρώπη και το 1/3 από τη Βόρεια Αμερική) και όλες οι συζητήσεις γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα. Για να εξασφαλιστεί μάλιστα αυτό, κλείνεται συνήθως ένα ολόκληρο ξενοδοχείο σε μια απομονωμένη περιοχή. Κατά την τετραήμερη συνδιάσκεψη η περιοχή φρουρείται από μυστικούς πράκτορες που συνεργάζονται με την τοπική Αστυνομία.

Η είσοδος απαγορεύεται στους δημοσιογράφους, εκτός από μερικούς «έμπιστους», που συνήθως είναι διευθυντές εφημερίδων, τηλεοπτικών σταθμών και ραδιοφώνων. Παρ’ όλο που περιστασιακά υπάρχει διαρροή πληροφοριών, τα μέλη της Μπίλντερμπεργκ παίζουν πολύ καλά το ρόλο τους στη διατήρηση του μυστηρίου που περιβάλλει τις δραστηριότητες της λέσχης. Κάθε φορά μάλιστα που ρωτιούνται σχετικά, δίνουν αόριστες απαντήσεις, αναφερόμενοι κυρίως στο κοσμικό κομμάτι της συνάντησής τους.

Σύμφωνα με τον κ. Εστούλιν τα θέματα που θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες είναι η κρίση στο Ιράκ, η διείσδυση της Κίνας στην Ευρώπη και βέβαια το φυσικό αέριο και το νερό. Ειδικότερα, θα εξεταστεί η «ενεργοποίηση» ενός νέου παγκόσμιου «κινήματος», το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στις ισχυρές χώρες να μελετήσουν την εκμετάλλευση των όσων πηγών ενέργειας έχουν απομείνει.
Μάλιστα, η Αμερική είναι εκείνη που «καίγεται» περισσότερο, αφού μετά την... εισβολή της Ρωσίας (με το φυσικό αέριο) σε Ευρώπη και Βαλκάνια, νιώθει να απειλείται περισσότερο από ποτέ. Ακόμη και ο πόλεμος στο Ιράν δεν της είναι αρκετός, καθώς μονάχα από εκείνη τη χώρα φαίνεται πως επηρεάζει τη Μέση Ανατολή. Επομένως, δεν αποκλείεται να συζητηθεί η εκμετάλλευση των πετρελαίων της Ελλάδας και της Κύπρου, χώρες που έχουν ήδη προσεγγίσει η Αμερική και η Ρωσία.

Ακόμη, θα συζητηθεί το παγκόσμιο πρόβλημα της λειψυδρίας. Επίσης, θα συζητηθεί η αποχώρηση του Τόνι Μπλερ από την πολιτική σκηνή της Μ. Βρετανίας, αλλά και η παραίτηση του Γούλφοβιτς από την Παγκόσμια Κεντρική Τράπεζα. Τέλος, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί η κατάσταση στη Βόρεια Κορέα, οι επιπτώσεις που έχει η ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου και, φυσικά, το θέμα της τρομοκρατίας παγκοσμίως.

Οι Ελληνες που συζήτησαν τις παγκόσμιες εξελίξεις με τους «εγκεφάλους» της περιώνυμης λέσχης είναι οι ακόλουθοι: Το έτος 1988 συμμετείχαν οι: Ανδρέας Ανδριανόπουλος (τότε δήμαρχος Πειραιά), Θεόδωρος Πάγκαλος (τότε υπουργός Εξωτερικών) και Κώστας Καρράς (εφοπλιστής). Τα έτη 1989 και 1990 δεν συμμετείχε κανένας Ελληνας, εκτός του Κώστα Καρρά, ενώ το 1991 πήραν μέρος ο Μίνως Ζομπανάκης και ο Κώστας Καρράς. Το έτος 1992 παραβρέθηκαν από ελληνικής πλευράς οι: Αντώνης Σαμαράς (τότε υπουργός Εξωτερικών), Κώστας Καρράς και Λουκάς Τσούκαλης (πανεπιστημιακός, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής).

Το έτος 1993 ήταν η «χρυσή» χρονιά για την Ελλάδα. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στον Αστέρα της Βουλιαγμένης και συμμετείχαν σ’ αυτήν οι: Στέφανος Μάνος (τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας), Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (τότε πρωθυπουργός), Θεόδωρος Πάγκαλος, Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, Στέλιος Αργυρός, Γιάννης Κωστόπουλος, Γρηγόρης Χατζηελευθεριάδης, Γιώργος Λιβανός, Γιάννης Λύρας, Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, Μιχάλης Περατικός, Θάνος Βερέμης, Θεμιστοκλής Βώκος και, βέβαια, ο Κώστας Καρράς.

Το έτος 1994 προσκλήθηκαν μόνο οι Γεράσιμος Αρσένης (τότε υπουργός Αμυνας) και Κώστας Καρράς. Το 1995 προσκλήθηκαν οι: Γιώργος Παπανδρέου (τότε υπουργός Εξωτερικών), Θόδωρος Κουλουμπής και Κώστας Καρράς. Το 1996 έλαβαν μέρος οι: Θεόδωρος Πάγκαλος, Κώστας Καρράς και Γεώργιος Δαβίδ. Το 1997 προσκλήθηκαν οι: Γιάννος Κρανιδιώτης (τότε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών - άριστος γνώστης του Κυπριακού) και Κώστας Καρράς. Το 1998 έλαβαν μέρος οι: Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου και Γεώργιος Δαβίδ.

Το 1999 έλαβαν μέρος οι: Γιάννος Κρανιδιώτης, Θάνος Βερέμης και Γεώργιος Δαβίδ. Το 2000 προσκλήθηκαν οι: Γιώργος Παπανδρέου, Νικηφόρος Διαμαντούρος και Γεώργιος Δαβίδ. Το 2001 προσκλήθηκαν οι: Στέφανος Μάνος και Γεώργιος Δαβίδ. Το 2002 έλαβαν μέρος οι: Αλέξης Παπαχελάς και Γεώργιος Δαβίδ. Το 2003 έλαβαν μέρος οι: Ντόρα Μπακογιάννη, Λουκάς Τσούκαλης και Γεώργιος Δαβίδ.

Το 2004 προσκλήθηκαν οι: Αννα Διαμαντοπούλου και Γεώργιος Δαβίδ. Το 2005 στις συνεδριάσεις της Μπίλντερμπεργκ πήραν μέρος οι: Γιώργος Αλογοσκούφης, Γιώργος Παπανδρέου, Αννα Διαμαντοπούλου και Γεώργιος Δαβίδ. Το 2006 προσκλήθηκαν οι: Γιώργος Αλογοσκούφης, Γιώργος Δαβίδ και Λουκάς Τσούκαλης.  Το 2007 προσκλήθηκανοι: Γιώργος Αλογοσκούφης και Γιώργος Δαβίδ. Να επισημάνουμε ότι ο πρώτος Ελληνας που μπήκε στο club των ισχυρών μετά το 1975 ήταν ο Γιάγκος Πεσματζόγλου, ως μόνιμος εκπρόσωπος της Ελλάδας, ο οποίος στη συνέχεια παραχώρησε τη θέση του στον εφοπλιστή Κώστα Καρρά και αυτός με τη σειρά του στον Γιώργο Δαβίδ...




espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου