Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Αχίλλειος πτέρνα της Ελλάδας οι τράπεζες...

Δημοσίευμα της Wall Street Journal καταδεικνύει την ευπάθεια του τραπεζικού συστήματος. Επισημαίνει ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα τελειώσουν με το νέο πακέτο βοήθειας, σε περίπτωση που αυτό εγκριθεί.
Σε περίπτωση που εγκριθεί το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα δεν θα αποτελέσει σε καμία περίπτωση πανάκεια για τα προβλήματα της Ελλάδας επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal.
H έλλειψη ρευστότητας των τραπεζών, που εγείρει αμφιβολίες σχετικά με το αν το τραπεζικό σύστημα είναι ικανό να στηρίξει την ανάκαμψη της χώρας, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα .
"Αν αναγκαστούν να πουλήσουν ξένες θυγατρικές για να απελευθερώσουν ρευστότητα, κινδυνεύουν να στερηθούν τα κέρδη που χρειάζονται", σημειώνεται.
Η Ευρώπη, όπως φαίνεται, θα κληθεί για ακόμη μια φορά να στηρίξει τη χώρα, καθώς οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μπορέσουν να απορροφήσουν μια πιθανή υποβάθμιση ή ένα haircut των κρατικών ομολόγων.
Η κατάσταση προσωρινά, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, φαίνεται να είναι ισορροπημένη.
Η πώληση ξένων θυγατρικών και η συγχώνευση του τραπεζικού συστήματος, όπως αναφέρεται, θα δώσουν ενέσεις τόνωσης στις τράπεζες.
"Εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι διατεθειμένη να είναι γενναιόδωρη, τότε η Ελλάδα θα δυσκολευθεί και όσοι συζητούν νέα πακέτα στήριξης μπορεί να ανακαλύψουν ότι είναι ανώφελο", καταλήγει το δημοσίευμα


news247





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου