Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Καταναλωτές σε... απόγνωση!


Βάζουν ακόμα και 3 ευρώ βενζίνη στην Κρήτη

Απίστευτες καταστάσεις επικρατούν στα πρατήρια υγρών καυσίμων στα Χανιά λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Καταναλωτές σε απόγνωση, «σφίγγουν όλο και περισσότερο το ζωνάρι» και βάζουν κάθε φορά 3 ευρώ βενζίνη στο αυτοκίνητό τους, μόνο και μόνο για να καλύψουν τις πιο υποτυπώδεις ανάγκες τους.

«Δυστυχώς σήμερα έχουμε πάρα πολλές περιπτώσεις οικογενειαρχών, οι οποίοι έρχονται και βάζουν 3-4 ευρώ βενζίνη για να πάνε μέχρι το σπίτι τους και τα παιδιά τους στο φροντιστήριο» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Χανίων Β. Κώτσος.

Η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο, μιας και δεν γίνεται αποδεκτό το αίτημα των βενζινοπωλών για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, ενώ οι προβλέψεις για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για τον ερχόμενο χειμώνα είναι τελείως αποθαρρυντικές. «Δεν θα μπορούν ν’ ανοίξουν καθόλου τα καλοριφέρ τους» τονίζει ο κ.Κώτσος.

Το τραγελαφικό, τέλος, της υπόθεσης είναι ότι οι βενζινοπώλες αναγκάστηκαν να κόψουν και… το βερεσέ λογω της οικονομικής τους στενότητας. «Οι πρατηριούχοι δεν έχουν την κεφαλαιακή επάρκεια για να ελιχθούν με αυτόν τον τρόπο και κόβουν το βερεσέ» προσθέτει ο κ. Κώτσος.

Πηγή: Flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου